top of page

Duitse Worstjes, Russische Ster

Wel, wacht tot je dit leest. Ik heb veel meegemaakt in mijn tijd, maar dit weekend ging het wel erg live.

Linkerhand op de microfoon, rechterhand klemt een biertje. Het mooie van host zijn is dat je een biertje mag drinken tijdens werk. Ik presenteer het Open Your Mind event. Een experimentele battle. Zie het als een rustplaats voor rusteloze creatieve zielen die zichzelf uiten op muziek. Plaats waar legendarische dingen gebeuren, dansers vliegen vanuit de hele wereld naar Eindhoven ervoor.

De rondes zijn conceptueel, en een van de rondes heet “Film Noir”. Wit doek, danser achter het doek, lamp achter danser, het publiek ziet dus alleen een silhouet. Ik sta met de DJ bij het licht, ik zie de danser dus wel luid en duidelijk.

Duitser is aan de beurt. Duitser rent het podium op met een grote glimlach, net een blije puppy. Hij gaat achter het scherm staan en handelt zonder te aarzelen. 
Hij trekt zijn shirt uit, ik fluister “Nee toch.”
Hij trekt zijn riem uit, ik fluister “Nee toch?!”
Hij trekt zijn broek uit, ik fluister “NEE TOCH!”
Hij trekt zijn boxershort uit, ik schreeuw “SHIT TOCH WEL.”

Mandem staat naakt op het podium en draait een kwartslag zodat het publiek zijn silhouet van de zijkant ziet. En jaman.. hij begint die Duitse worst te helicopteren. Dick swingin’ full power Jax. Het silhouet van zijn vleeswerk danste over het doek met een kracht zo sterk als mijn verbazing. Dat ding ging wild als een cobra in een headbang concert. Ook zijn klokkenspel stuiterde van 6 naar 12 uur in dit concert. Nogmaals ik zie het live, hij was goed uitgelicht, ik was slecht voorbereid. Zijn artiestennaam was Pinky, I shit you not.

Over shit gesproken..

Een dag later lik ik de wonden van mijn netvlies, terwijl Rus een Solo doet op het podium. Ik zit in de coulisse tussen de gordijnen wat aantekeningen te maken. Rus loopt op me af, kijkt me dead ass in me ogen aan, draait om, hurkt, trekt zijn broek uit, en doet alsof hij een kaka maakt. Zijn billen vielen in de schaduw van de coulisse, het publiek was veilig. Maar ik zat IN die coulisse. Ik had dus direct oogcontact met zijn Anushka. Ik verdien beter als dit.

De avond valt van de tweede dag, ik denk na over mijn carrière keuzes. Duitser is er weer dames en heren, hij fucking is er weer. Nu gewapend met 2 kameraden, en ze doet een komisch showtje. Toen kwam de Grand Finale:
Ze trokken hun shirt uit, ik fluister “Nee toch.”
Ze trokken hun riem uit, ik fluister “Nee toch?!”
Ze trokken hun broek uit, ik fluister “NEE TOCH!”
Ze trokken hun boxershort uit, ik schreeuw “SHIT TOCH WEL.”

Drie Frankfurters op het podium, geen silhouet, gewoon live Frankfurters zonder filter voor je pupil. Frankfurter links en Frankfurter rechts gaan als Germaanse fotomodellen op het podium liggen. Piellemans gedrapeerd over de bovenbeen. Toen gebeurde iets dames en heren.

Machete was niet voorbereid, God damn my soul..

Duitser staat tussen zijn poserende kameraden met zijn billen naar het publiek, en zegent het podium door zijn blaas te legen. Lees je wat ik schrijf? My man piste OP het podium. Vervolgens gooit hij een breakdance move waarbij hij door de lucht vliegt (airflares), en tinkelt tijdens nog wat na als een rebelse fontein. Bare ass benen wijd, DICK SWINGIN’ FULL POWER JAX.

Ik keek naar de toneelmeester, hij zag er totaal niet onder de indruk uit en slaakte een klein zuchtje. Hij keek me vermoeid aan en zei “Dit is al de derde keer in een half jaar dat iemand op mijn podium pist.” De groep die erna op moest verloor enigszins wat enthousiasme. Ze eiste dat er goed gedweild werd. Ik toonde begrip. Team Wurst werd team Dweilen.

Ik kwam om een paar gulden te verdienen weetje, daarbij kwamen gratis Duitse worstjes en een Russische ster. 

Ik word te weinig betaald man.

bottom of page